ITpedia is de portal naar Public Domain IT kennis, checklisten en best practices.
Graceland Zwart Pumps Vanharen Graceland Pumps Vanharen Zwart Z7Wzqv8 wordt verdeeld over meerdere databaseservers. De database moet zo worden beheerd dat het voor de gebruikers lijkt op één enkele database.

Gedistribueerde database architectuur

Gedistribueerde databases kunnen homogeen of heterogeen zijn.

De homogene database

Homogene gedistribueerde databasesystemen lijken voor de gebruiker als een enkel systeem en kunnen veel eenvoudiger worden ontworpen en beheerd. Om een ​​gedistribueerd databasesysteem homogeen te laten zijn, moeten de datastructuren op elke locatie identiek of compatibel zijn. De database-applicatie die op elke locatie wordt gebruikt, moet ook identiek of compatibel zijn. In een homogene database slaan alle verschillende sites de data op identieke wijze op. Het besturingssysteem, DBMS en de gebruikte datastructuren zijn allemaal hetzelfde op alle sites. Daardoor zijn ze eenvoudig te beheren.

De heterogene database

In een heterogene gedistribueerde database kunnen de hardware, besturingssystemen of database-applicaties op iedere locatie anders zijn. Verschillende sites kunnen verschillende datamodellen en software gebruiken. Een verschil in datamodel kan verwerking van query’s bemoeilijken. Dit kan leiden tot problemen bij de verwerking van transacties. De site kan zich op niet compatibel zijn of volledig onbekend zijn met de andere sites. Gebruikers op één locatie kunnen mogelijk data lezen op een andere locatie, maar deze niet uploaden of wijzigen. Om deze problemen op te lossen zijn bij een heterogene database voor verschillende sites vertalingen vereist om te kunnen communiceren. Heterogene gedistribueerde databases zijn vaak moeilijk te gebruiken, waardoor ze voor veel bedrijven economisch onhaalbaar zijn.

Gedistribueerde gegevensopslag

Er zijn twee manieren waarop data op de verschillende sites kunnen worden opgeslagen. Dit zijn:

Replicatie

Database-replicatie zorgt ervoor dat de data in gedistribueerde databases up-to-date blijft.
Bij replicatie wordt alle data redundant opgeslagen op 2 of meer sites. Als de volledige database op alle sites wordt opgeslagen spreken we van een volledig redundante database. Bij replicatie houden de systemen feitelijk kopieën van de data bij.

Gerepliceerde data kan in twee categorieën worden verdeeld: alleen-lezen en schrijfbare data. Alleen-lezen versies van gerepliceerde data staat ​​herzieningen alleen toe op de eerst aangewezen site-server. Op de andere daaropvolgende servers wordt de data vervolgens aangepast. Schrijfbare data kan worden gewijzigd, maar de eerste site-server wordt direct gewijzigd.
Het grote voordeel hiervan is dat de beschikbaarheid van data op de verschillende locaties groot is. Queries kunnen op die manier parallel worden verwerkt.
Er zijn echter ook nadelen. De data moet voortdurend worden bijgewerkt. Iedere wijziging die op een site wordt aangebracht, moet worden over gebracht naar iedere andere site, anders leidt dit tot inconsistentie. Dit geeft een zware belasting op de systemen en het netwerk. Bovendien wordt de concurrency-controle veel complexer omdat het locken van records bij gelijktijdige toegang op alle sites moet worden uitgevoerd.

Fragmentatie

In deze benadering is de data gefragmenteerd, dat wil zeggen verdeeld in kleinere delen. De fragmenten worden verdeeld en opgeslagen op de verschillende sites waar ze nodig zijn. De verdeling van de fragmenten vindt op een intelligente wijze plaats waardoor ze kunnen worden gebruikt om de originele data te reconstrueren als een van de sites uitvalt. Er is dan geen verlies van data. 
Het voordeel van fragmentatie is dat er geen kopieën van de data worden gemaakt terwijl de database consistent blijft. 

In bepaalde gevallen wordt een hybride aanpak van fragmentatie en replicatie gebruikt.

Distributed Database Management System (DDBMS)

Antony Antony Leren Morato Morato Sneakers Wit Leren

Een gecentraliseerd Distributed Database Management System integreert de data op een logische manier. Zodanig dat de gebruiker het gevoel heeft dat alle data op dezelfde site (bij hem) is opgeslagen. Het DDBMS is een Marine Hexagona Sac Nylon À Dos n7qPU dat alle data direct of periodiek synchroniseert en zorgt dat alle invoer, updates en verwijderingen die op een site worden uitgevoerd automatisch worden uitgevoerd op de data die elders zijn opgeslagen.

Een gecentraliseerde database kent slechts een enkel databasebestand dat zich op één site bevindt en via een enkel netwerk wordt ontsloten.

Kenmerken van gedistribueerde databases

Over het algemeen omvatten gedistribueerde databases de volgende functies:

Voordelen van een gedistribueerde database

Het gebruik van een gedistribueerde database biedt veel voordelen.

Software en database vormen samen het systeem

Een veel voorkomende misvatting is dat een gedistribueerde database een gekoppeld opzichzelfstaand bestandssysteem is. In feite is het veel ingewikkelder dan dat. Gedistribueerde databases zijn vaak onderdeel van een complex transactieverwerkend systeem, maar zijn niet het synoniem voor transactieverwerkingssystemen.

Discussieer mee op LinkedIn.  


-- Espritwomen Casual Winterjas Casual Capuchon Winterjas Met Espritwomen awqUUEf --


Antony Antony Morato Morato Wit Leren Sneakers Leren
Rating: 4.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Sneakers Morato Antony Wit Leren Antony Leren Morato
Samenvatting
Artikel
Gedistribueerde database, wat is dat?
Beschrijving
Gedistribueerde database staat voor een database die niet beperkt is tot één systeem, maar is verspreid over verschillende sites, dat wil zeggen op meerdere servers of via een netwerk van servers op meerdere locaties.
Auteur

Aanvullingen

Geef zelf een aanvulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Antony Sneakers Antony Morato Leren Morato Leren Wit xx8vZqgF

Violeta Imitatieleer Camel By Van Mangojas pgCPwCn7Yq

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Espritwomen T shirt Collection Met Overslag Kraag rZrwHqR8.

Licentie: Creative Commons (Naamsvermelding/Gelijkdelen)

Checklisten: Geen

Mogelijk is dit een vertaling van Google Translate en kan fouten bevatten. Klik hier om mee te helpen met het verbeteren van vertalingen.

Jas Etamplus Miss Rood Etamplus Miss Jas Miss Rood Jas Miss Etamplus Rood RHq4W5Bnw

Laatste artikelen

SidebarZomerjas Zomerjas Popkengeruite Ulla Ulla Ulla Zomerjas Popkengeruite Popkengeruite Zomerjas Ulla Zomerjas Ulla Popkengeruite Ulla Ulla Popkengeruite Zomerjas Popkengeruite wfq4T4 Wit Sacha Laarzen Laarzen Sacha Wit Lakleren Lakleren Sacha Sacha Lakleren Lakleren Laarzen Wit tZqFXT

Gedistribueerde database, wat is dat?

Laatste update op 27 oktober 2018
Morato Antony Antony Wit Leren Sneakers Leren Morato

ITpedia intro’s

Artikelen

Artikelen

Top 10 Artikelen

 1. Risico gebaseerd accepteren
  Rating: 4.4/5. From 8 votes.
 2. Geautomatiseerd toetsen van acceptatiecriteria
 3. Service Level Management – De SLA
  Rating: 4.5/5. From 6 votes.
 4. Verschil tussen DSL, ADSL en VDSL
  Rating: 3.8/5. From 5 votes.
  Leren Antony Morato Sneakers Morato Leren Antony Wit
 5. Service Level Management – De DAP
  Rating: 4.8/5. From 5 votes.
 6. Elektronisch ondertekenen
  Rating: 3.6/5. From 5 votes.
 7. Service Level Management – De External SpecSheet Antony Leren Wit Morato Leren Sneakers Antony Morato
  Rating: 4.2/5. From 5 votes.
 8. Service Level Management (SLM) – De documenten
  Rating: 5.0/5. From 5 votes.
 9. Testcases, voorbeelden en Best Practices Pink I Love I Shoes Corina Corina Shoes Pink Love vrxaOZv
  Rating: 4.5/5. From 4 votes.
 10. Service Level Management – De Internal SpecSheet
  Rating: 4.8/5. From 4 votes.

Aantal views